NASZA FILOZOFIA
Jedzenie jest naszą pasją. Gotowanie nas inspiruje. Wyzwaniem było stworzenie w Warszawie miejsca prostego i „niewydumanego”, w którym moglibyśmy realizować naszą zasadę czyli:
love what you eat – kochaj to co jesz.
O gotowaniu myślimy w taki sam sposób jak o naszych Klientach – uczciwy. Najważniejsze są składniki. Wiemy skąd pochodzi każdy nasz produkt - nie ważne czy są to warzywa, nabiał, ryby czy mięso. Znamy i ufamy naszym dostawcom. Chcemy aby nasi goście otrzymali od nas to czego również my od jedzenia oczekujemy – prostoty i pełnego smaku.
Zapraszamy,
Zespół Butchery&Wine
MIĘSO
Polskie mięso kupujemy bezpośrednio od producentów oraz zaprzyjaźnionych ubojni. W dobrej wołowinie liczy się nie tylko rasa. Kontrolujemy sposób hodowli i odżywiania zwierząt, ich drogę do zakładu, ubój i wszystko to, co dzieje się z mięsem później. W jakich warunkach jest rozbierane, sezonowane i przygotowywane do wysyłki.
Mięso zagraniczne sprowadzamy bezpośrednio od najlepszych producentów z Australii, USA, Irlandii, Urugwaju i Wielkiej Brytanii. Trzymamy się zasady, że dobre mięso to mięso które znamy.
SEZONOWANIE
Sezonujemy mięso "na sucho" przez minimum 28 dni. W trakcie tego procesu kontrolujemy temperaturę, wilgotność i przepływ powietrza. Sezonowanie nadaje naszym stekom niepowtarzalny, wyrazisty i głęboki smak.
CIĘCIE
Do cięcia mięsa podchodzimy bardzo poważnie. Specjalna piła pozwala nam na precyzyjne cięcia steków z dużych, niestandardowych kawałków mięsa. Dzięki temu nasi goście mogą zamówić steki o dowolnej grubości.
GRILLOWANIE & STEKI
Jako pierwsi w Polsce do grillowania steków używamy specjalnego grilla/pieca opalanego węglem drzewnym oraz drzewem. Temperatura dochodząca do 500 st. C gwarantuje idealną karmelizację mięsa, a grillowanie na węglu drzewnym nadaje mięsu niepowtarzalny, pełny smak. W menu znajdziecie pełen przekrój steków, m.in. Rib Eye, New York, T-bone, Porterhouse, Flat Iron, Rump, Bavette, Chateaubriand i polędwice.
WINO & BAR
WINO
Znajdziecie u nas prawie 200 etykiet win białych, czerwonych, musujących i deserowych,
sprowadzanych nie tylko z dużych winnic, ale również od małych, mniej znanych producentów.
Współpracujemy tylko z najlepszymi importerami, często osobiście znamy winiarzy, których
wina polecamy. Nasza karta została doceniona przez przewodnik Michelin oraz wielokrotnie
przez prasę branżową.
WINO & BAR
BAR
Serwujemy tylko najlepsze alkohole - idealnie pasujące do steków szkockie single malt whisky,
amerykańskie burbony oraz koniaki. Mamy bogatą kartę klasycznych koktajli, m.in. Old
Fashioned, Manhattan czy Warsaw Martini, a także likiery z całego świata i bittersy.
KONTAKT
GODZINY OTWARCIA
poniedziałek-sobota: 12.00-22.00
niedziela: 12.00-20.00