Przewodnik Michelin 2015 wyróżnił również naszą kartę win!
ZOBACZ WIĘCEJ
  • Instagram
  • Facebook
  • Message
  • JB
  • +48 (22) 502 31 18
  • award1
  • award2
  • award3
  • award4
  • award5

NASZA FILOZOFIA

Jedzenie jest naszą pasją. Gotowanie nas inspiruje. Wyzwaniem było stworzenie w Warszawie miejsca prostego i „niewydumanego”, w którym moglibyśmy realizować naszą zasadę czyli: love what you eat – kochaj to co jesz.
photo1 photo2
O gotowaniu myślimy w taki sam sposób jak o naszych Klientach – uczciwy. Najważniejsze są składniki. Wiemy skąd pochodzi każdy nasz produkt - nie ważne czy są to warzywa, nabiał, ryby czy mięso. Znamy i ufamy naszym dostawcom. Chcemy aby nasi goście otrzymali od nas to czego również my od jedzenia oczekujemy – prostoty i pełnego smaku.

Zapraszamy,
Zespół Butchery&Wine

MIĘSO

Polskie mięso kupujemy bezpośrednio od producentów oraz zaprzyjaźnionych ubojni. W dobrej wołowinie liczy się nie tylko rasa. Kontrolujemy sposób hodowli i odżywiania zwierząt, ich drogę do zakładu, ubój i wszystko to, co dzieje się z mięsem później. W jakich warunkach jest rozbierane, sezonowane i przygotowywane do wysyłki. Mięso zagraniczne sprowadzamy bezpośrednio od najlepszych producentów z Australii, USA, Irlandii, Urugwaju i Wielkiej Brytanii. Trzymamy się zasady, że dobre mięso to mięso które znamy.

SEZONOWANIE

Sezonujemy mięso "na sucho" przez minimum 28 dni. W trakcie tego procesu kontrolujemy temperaturę, wilgotność i przepływ powietrza. Sezonowanie nadaje naszym stekom niepowtarzalny, wyrazisty i głęboki smak.

CIĘCIE

Do cięcia mięsa podchodzimy bardzo poważnie. Specjalna piła pozwala nam na precyzyjne cięcia steków z dużych, niestandardowych kawałków mięsa. Dzięki temu nasi goście mogą zamówić steki o dowolnej grubości.

GRILLOWANIE & STEKI

Jako pierwsi w Polsce do grillowania steków używamy specjalnego grilla/pieca opalanego węglem drzewnym oraz drzewem. Temperatura dochodząca do 500 st. C gwarantuje idealną karmelizację mięsa, a grillowanie na węglu drzewnym nadaje mięsu niepowtarzalny, pełny smak. W menu znajdziecie pełen przekrój steków, m.in. Rib Eye, New York, T­-bone, Porterhouse, Flat Iron, Rump, Bavette, Chateaubriand i polędwice.

WINO & BAR

WINO

Znajdziecie u nas prawie 200 etykiet win białych, czerwonych, musujących i deserowych, sprowadzanych nie tylko z dużych winnic, ale również od małych, mniej znanych producentów. Współpracujemy tylko z najlepszymi importerami, często osobiście znamy winiarzy, których wina polecamy. Nasza karta została doceniona przez przewodnik Michelin oraz wielokrotnie przez prasę branżową.

WINO & BAR

BAR

Serwujemy tylko najlepsze alkohole - idealnie pasujące do steków szkockie single malt whisky, amerykańskie burbony oraz koniaki. Mamy bogatą kartę klasycznych koktajli, m.in. Old Fashioned, Manhattan czy Warsaw Martini, a także likiery z całego świata i bittersy.

GALERIA

KONTAKT

GODZINY OTWARCIA

Poniedziałek-sobota – 12:00-22:00

Niedziela – 12:00-20:00

(ostatnie zamówienie na kuchni)

BUTCHERY & WINE

ul. Żurawia 22, 00-515 Warszawa

tel. (22) 502 31 18

e-mail: restaurant@butcheryandwine.pl

REZERWACJE

Rezerwacje przyjmujemy codziennie

pod numerem tel. (22) 502 31 18

lub restaurant@butcheryandwine.pl

NEWSLETTER

Podaj swój adres email aby otrzymywać newsletter

Zapisując się na newsletter wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych w celach marketingowych.
Zapraszamy również do odwiedzenia naszej drugiej restauracji oraz sklepu.